ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ

Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδοτήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, με κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει κεφάλαια άνω των 900 εκατ. ευρώ, καθώς και να βελτιώσει την ενεργειακή αποδοτικότητα των επιχειρήσεων μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και των παραγωγικών διαδικασιών.

Το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ» θα χρηματοδοτεί δράσεις όπως η εγκατάσταση «έξυπνων» ενεργειακών συστημάτων, η αντικατάσταση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης, αλλά και η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακόμη, θα προβλέπεται και η διευκόλυνση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτιρίων επαγγελματικών ακινήτων, αλλά και σε όμορα οικόπεδα, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό το πρόγραμμα θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξει και ξεχωριστός προϋπολογισμός 100 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.